PIR med Tectene2018-12-18T16:17:10+01:00

Helsvetsad med Tectene

Helsvetsad med TecteneTECTENE är ett bitumenbaserat ångspärr gjort av högt innehåll av elastomeriska och plastomeriska polymerer för att kunna fungera som en ”dubbelhäftande” skikt mellan underlag och PIR isoleringsskivorna på taket.

Tectene är perfekt för läggning av PIR Isoleringsskivor på underlag av betong eller träpanel där man vill med fördel undvika användning av varmasfalt och asfaltkokare på taket. Tectene och Autotene fungerar också som skydd på PIR Isoleringsskivor för att kunna helsvetsa tätskikt direkt på PIR isolering.

Övre ytan av Tectene är redan förberett med en speciell typ av bitumenklister som aktiveras med värmen som genereras av brännaren för att omedelbart och effektivt binda ihop underlag och PIR isoleringen.

Jämfört med normal bitumen, limmet förblir effektiv längre (även vid temperaturer nära noll) vilket ger takläggaren tid till att lägga PIR skivorna på den uppvärmda ytan. De smälta ränderna av aktiverat bitumen binder samman då PIR skivorna när kylningen tar vid.

Tectene med sina egenskaper fungerar samtidigt som ångspärr, tätskikt och ett ”dubbelhäftande” skikt för att binda samman underlag och PIR isoleringsskivor och därmed förenkla läggningen. Tectene är en effektiv ersättare för varmasfalt i vissa konstruktioner. Effektiviseringen påverkar inte tätheten men sparar tid och kostnader.

Till toppen